Известие

Collapse
No announcement yet.

За колебаещите се, дали да си монтират ксенон ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Само бих добавил - дори и умивалници, автомивки да имате на фаровете, няма да помогнат тук, в тоя калиляк. Щот само като пръснете и измиете нещо, на следващите 50м, този пред вас пак ще ви е окалял. И така ... до западна Европа. Там пръскалките вършат работа
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

• ..

Колеги и аз като някой ударих на камък с поставянето на ксенона,при някой ставало точно е и при мен за карък крушките се бутнаха в шапчиците.Да кажа че моя проблем го реших след като ги свалих и удължих ,едното вече го монтирах и сега крушката пасва идеално,утре ще сложа и другото.Мнения много,аз като човек който обича и му е най сладко сам като си го напрае,ще постна една снимка,някой като мен които им се занимава и ударат на камък да имат вариант за успех.Свалят се много лесно,както и се поставят,но най добре да се свали фара.Само да отбележа,че удължаването е хубаво да го напрае някой кадърен майстор,защото евтин и гаден калай не хваща
      Attached Files
      Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

• Запоява се със сребърен припой.
        Attached Files
        Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

• ......и за да няма после като се сложи във фара "гледа мен пък вижда теб" е препоръчително удължаването да стане при монтирани детайли върху дорник
          Attached Files
          Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

• Нали знаеш, че температурата за разтопяване на калая е ниска, да не хлопне утре това във фара и да се чудиш какво тропа.

Comment

• А това като го изтегляте напред защото не сте си взели подходящия ксенон не мислите ли, че променяте диаграмата на светене? А после защо ни заслепяват?
              Last edited by NightRider; d.m.y г., 08:09.
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

• ..

Всеки индивидуално и според паричните си възможности взима каквото прецени.Не мисля че ще бъде заслепен някой,като всичко си дойде на мястото.

А до колкото колега който каза че калая може да се разтопи вътре във фара е почти невъзможно,ксенона не нагрява като обикновенната крушка а и калая се топи когато го докоснеш с много висока температура.Виждам че и други колеги са го правили ,не чух някой да е казал че не е станало,иначе най лесното е да ги махнеш и тогава наистина ще заслепяваш коллегите отсреща
                Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

• Първоначално публикувано от Montero881988 Покажи съобщение
                  Всеки индивидуално и според паричните си възможности взима каквото прецени.Не мисля че ще бъде заслепен някой,като всичко си дойде на мястото.

А до колкото колега който каза че калая може да се разтопи вътре във фара е почти невъзможно,ксенона не нагрява като обикновенната крушка а и калая се топи когато го докоснеш с много висока температура.Виждам че и други колеги са го правили ,не чух някой да е казал че не е станало,иначе най лесното е да ги махнеш и тогава наистина ще заслепяваш коллегите отсреща
                  75лв. струват 55W ставащи без преправяни. Ти си прецени
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

• Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                    Бобо, вкараха ти гол. Чакай и аз да ритна топката в мрежата. И моят комшия е със служебна лагуна (чисто нова) и ксенон без лупи
                    Къв гол бе питах за модели че спорех с приятел А иначе фабричния ксенон без лупи е с такива метални каски на крушките че по-добре свещи да светят
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                      Къв гол бе питах за модели че спорех с приятел А иначе фабричния ксенон без лупи е с такива метални каски на крушките че по-добре свещи да светят
                      Ти така зададе въпросът, че все едно няма
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

• ..

Колеги да попитам при вече монтиран ксенон и трябва само да штракнеш буксата на фарчето,има ли значение коя с коя,защото на ксенона са черна и червена,а от алфата жълта и кафеникава.Коя с коя трябва да свържа ,да не зема да направя някоя магария

Comment

• това с удължаването на шапката не е добър вариант,ще се промени отразяването в рефлектора и от тук и самото осветяване на пътя
                          Alfa Romeo 1.4 TS 146 Junior
                          Alfa 147 1.6 TS Remapped by OEM
                          Alfa Romeo GT 1.8 TS
                          Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщение
                            това с удължаването на шапката не е добър вариант,ще се промени отразяването в рефлектора и от тук и самото осветяване на пътя
                            Точно така,затова с епродават Х7 крушки с няколко мм. по-къси точно за такива случаиКойто има проблем,може просто да отиде там откъдето си е купил ксенона и ще му ги сменят,сигурен съм.Иначе аз отдавна съм се отказал от тези китайски боклуци.
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от batista123456 Покажи съобщение
                              Колеги да попитам при вече монтиран ксенон и трябва само да штракнеш буксата на фарчето,има ли значение коя с коя,защото на ксенона са черна и червена,а от алфата жълта и кафеникава.Коя с коя трябва да свържа ,да не зема да направя някоя магария
                              На ксенона червеното е +12в, а черното е - .
                              На алфата трябва да измериш с един мултицет, като пуснеш фаровете, слагаш мултицета на кабелите (жълтия и кафевия в твоя случай) и мериш на кой има ток.
                              Ако нямаш мултицет, може лесно да провериш и с диодна крушка. Понеже диода свети само с правилен поляритет, веднага ще си направиш изводи на кой от кабелите е + и на кой минус.
                              После + кабела го връзваш към червения на ксенона, - кабела към черния.
                              Това е!
                              Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                                На ксенона червеното е +12в, а черното е - .
                                На алфата трябва да измериш с един мултицет, като пуснеш фаровете, слагаш мултицета на кабелите (жълтия и кафевия в твоя случай) и мериш на кой има ток.
                                Ако нямаш мултицет, може лесно да провериш и с диодна крушка. Понеже диода свети само с правилен поляритет, веднага ще си направиш изводи на кой от кабелите е + и на кой минус.
                                После + кабела го връзваш към червения на ксенона, - кабела към черния.
                                Това е!
                                Тук, във форума, аз съм пускал тема с тоя въпрос, коя жица коя е, после ходих и си ги измерих, и постнах обратно в темата, коя-коя е....така че с търсачката 100% ще излезе
                                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                                X