Само бих добавил - дори и умивалници, автомивки да имате на фаровете, няма да помогнат тук, в тоя калиляк. Щот само като пръснете и измиете нещо, на следващите 50м, този пред вас пак ще ви е окалял. И така ... до западна Европа. Там пръскалките вършат работа
Известие
Collapse
No announcement yet.
За колебаещите се, дали да си монтират ксенон ...
Collapse
X
-
..
Колеги и аз като някой ударих на камък с поставянето на ксенона,при някой ставало точно е и при мен за карък крушките се бутнаха в шапчиците.Да кажа че моя проблем го реших след като ги свалих и удължих ,едното вече го монтирах и сега крушката пасва идеално,утре ще сложа и другото.Мнения много,аз като човек който обича и му е най сладко сам като си го напрае,ще постна една снимка,някой като мен които им се занимава и ударат на камък да имат вариант за успех.Свалят се много лесно,както и се поставят,но най добре да се свали фара.Само да отбележа,че удължаването е хубаво да го напрае някой кадърен майстор,защото евтин и гаден калай не хващаAlfa Romeo 156 1.8TS
Comment
-
А това като го изтегляте напред защото не сте си взели подходящия ксенон не мислите ли, че променяте диаграмата на светене? А после защо ни заслепяват?Last edited by NightRider; d.m.y г., 08:09.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
..
Всеки индивидуално и според паричните си възможности взима каквото прецени.Не мисля че ще бъде заслепен някой,като всичко си дойде на мястото.
А до колкото колега който каза че калая може да се разтопи вътре във фара е почти невъзможно,ксенона не нагрява като обикновенната крушка а и калая се топи когато го докоснеш с много висока температура.Виждам че и други колеги са го правили ,не чух някой да е казал че не е станало,иначе най лесното е да ги махнеш и тогава наистина ще заслепяваш коллегите отсрещаAlfa Romeo 156 1.8TS
Comment
-
Първоначално публикувано от Montero881988 Покажи съобщениеВсеки индивидуално и според паричните си възможности взима каквото прецени.Не мисля че ще бъде заслепен някой,като всичко си дойде на мястото.
А до колкото колега който каза че калая може да се разтопи вътре във фара е почти невъзможно,ксенона не нагрява като обикновенната крушка а и калая се топи когато го докоснеш с много висока температура.Виждам че и други колеги са го правили ,не чух някой да е казал че не е станало,иначе най лесното е да ги махнеш и тогава наистина ще заслепяваш коллегите отсрещаAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеБобо, вкараха ти гол. Чакай и аз да ритна топката в мрежата. И моят комшия е със служебна лагуна (чисто нова) и ксенон без лупиА иначе фабричния ксенон без лупи е с такива метални каски на крушките че по-добре свещи да светят
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеКъв гол бе питах за модели че спорех с приятелА иначе фабричния ксенон без лупи е с такива метални каски на крушките че по-добре свещи да светят
Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщениетова с удължаването на шапката не е добър вариант,ще се промени отразяването в рефлектора и от тук и самото осветяване на пътяКойто има проблем,може просто да отиде там откъдето си е купил ксенона и ще му ги сменят,сигурен съм.Иначе аз отдавна съм се отказал от тези китайски боклуци.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от batista123456 Покажи съобщениеКолеги да попитам при вече монтиран ксенон и трябва само да штракнеш буксата на фарчето,има ли значение коя с коя,защото на ксенона са черна и червена,а от алфата жълта и кафеникава.Коя с коя трябва да свържа ,да не зема да направя някоя магария
На алфата трябва да измериш с един мултицет, като пуснеш фаровете, слагаш мултицета на кабелите (жълтия и кафевия в твоя случай) и мериш на кой има ток.
Ако нямаш мултицет, може лесно да провериш и с диодна крушка. Понеже диода свети само с правилен поляритет, веднага ще си направиш изводи на кой от кабелите е + и на кой минус.
После + кабела го връзваш към червения на ксенона, - кабела към черния.
Това е!
Comment
-
Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщениеНа ксенона червеното е +12в, а черното е - .
На алфата трябва да измериш с един мултицет, като пуснеш фаровете, слагаш мултицета на кабелите (жълтия и кафевия в твоя случай) и мериш на кой има ток.
Ако нямаш мултицет, може лесно да провериш и с диодна крушка. Понеже диода свети само с правилен поляритет, веднага ще си направиш изводи на кой от кабелите е + и на кой минус.
После + кабела го връзваш към червения на ксенона, - кабела към черния.
Това е!156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
Comment